Program


Rajk Judit és a Berlini Filharmonikusok Kamaraszólistái

Rajk Judit és a Berlini Filharmonikusok Kamaraszólistái

Itt és most
Rajk Judit és a Berlini Filharmonikusok Kamaraszólistái

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 28. péntek, 19:00

Emlékek és emlék-zajok

Schnittke: a-moll zongoranégyes (Mahler töredéke nyomán)
Wellesz: Geistliches Lied, op. 23
Kurtág György:  Varga Bálint Ligaturája
Kurtág György: Eszká-emlékzaj (Hét dal Tandori Dezső verseire), op. 12
Mahler: a-moll zongoranégyes
SZÜNET
Borogyin: Három románc
Schumann: Esz-dúr zongoranégyes, op. 47

Rajk Judit (alt) Berlini Filharmonikusok Kamaraszólistái: Cornelia Gartemann (hegedű), Naoko Shimizu (brácsa), Knut Weber (cselló), Özgür Aydın (zongora)

Gustav Mahler fiatalkori, konzervatóriumi hallgatóként írt zongoranégyes-töredéke sok-sok évtizeddel a szerző halála után került elő, s szinte azonnal a koncertrepertoár szerves részévé vált. A többtételesre tervezett darabból csak a nyitótétel készült el, a folytatásból Mahler mindössze huszonnégy ütemet vázolt fel. E töredék keltette fel több mint 100 évvel később Alfred Schnittke érdeklődését. Mivel kiegészítésre, rekonstrukcióra ezúttal nem nyílt lehetőség, Schnittke a Mahler-tétel ötletcsírája nyomán új kompozíciót hozott létre. Ő maga így fogalmazta meg vállalkozásának izgalmas paradoxonát: „megpróbáltam visszaemlékezni valami olyasmire, ami soha nem jött létre”. Ironikus, filozofikus módon járja körül az emlékezés csapdáit Kurtág György énekhangra és hegedűre írt dalciklusa, az Eszká-emlékzaj. Rajk Judit és a Berlini Filharmonikusok Kamaraszólistái művek, szerzők, korok és műfajok páratlanul gazdag szövedékét tárják fel.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!