Program


Quartetto Accardo

Quartetto Accardo

Négyszer négyes plusz egy
Quartetto Accardo  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 8. vasárnap, 19:30

Salvatore Accardo tizenhárom évesen Paganini Capriccióinak előadásával robbant be a zenei köztudatba, és több mint hat évtizede állandó szereplője az olasz és nemzetközi zeneéletnek. A karmesterként is aktív hegedűművész számára olyan zeneszerzők komponáltak műveket, mint Donatoni, Piston, Piazzolla vagy Xenakis. Kamarazene iránti elkötelezettségének hatására 1992-ben alapította meg saját vonósnégyesét, a Quartetto Accardót, akikkel olasz szerzőket felvonultató estjükön Boccherini, Verdi és Respighi egy-egy művét szólaltatják meg. A művész- és zenészcsaládból származó Boccherini közel száz vonósnégyest komponált (leelőzve ezzel Haydnt is), ezek közül az op. 33-as sorozat e-moll darabja hangzik fel a Nagyteremben. Ezt követi a nagyszabású szimfonikus műveiről ismertté vált Respighi egyik legdrámaibb darabja, az Il Tramonto, melyben Shelley A naplemente című versét – a szerelmesek egymásra találásának és elválásának történetét – zenésíti meg. Az operák érzelmi erejével ható kamaradarab szólóját az Érdemes és Kiváló művészként is kitüntetett szoprán, Sümegi Eszter interpretálja. A koncertet Verdi egyedülálló e-moll vonósnégyese zárja, melyről a tisztán hangszeres műfajokban nem túl gyakorlott szerző egyszerűen csak így nyilatkozott: „Nem tudom, hogy a vonósnégyesem szép-e vagy csúnya, de abban biztos vagyok, hogy valóban egy vonósnégyest komponáltam!” 2017 őszén egyébként nem a Quartetto Accardo koncertje az egyetlen alkalom, amikor a Zeneakadémia közönsége Salvatore Accardóval találkozhat, a hegedűművész ugyanis az idén első alkalommal megrendezendő Bartók Világverseny és Fesztivál zsűrijében is helyet foglal.

Műsor:

Boccherini:e-moll vonósnégyes, op. 33/5
Respighi:“Il Tramonto”
Verdi:e-moll vonósnégyes
Quartetto Accardo: Salvatore Accardo, Laura Gorna (hegedű); Francesco Fiore (brácsa); Cecilia Radic (cselló)Sümegi Eszter (szoprán)

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!