Program


Nyári László és Szabó Marcell kamaraestje

Nyári László és Szabó Marcell kamaraestje

Elmélyültség és virtuozitás, természetes zeneiség és technikai tökéletesség nem mindennapi párosítása jellemzi a koncerten hallható két Junior Prima díjas művész játékát – ezt a nemes kettőséget tükrözi színes műsoruk is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 9. vasárnap, 19:00

Két klasszikus mű keretezi programjukat, a kamarazene legmagasabb szféráiból: Brahms rendkívül dallamos első hegedű-zongora szonátája mellett az első számú norvég romantikus zeneszerző tíz évvel később, éppen százharminc esztendeje komponált remekművét hallhatjuk. Közöttük pedig három olyan virtuóz alkotást, amelyeknek a megszólaltatásához csak a legfelvértezettebb előadók előtt szabad az út. A két művész pályájának további közös pontja, hogy az előkészítő osztályban kezdték zeneakadémiai tanulmányaikat, később pedig számos versenyen végeztek az élen. Nyári László Szenthelyi Miklós osztályában tanult, 2010-ben vonósnégyest alapított, Zathureczky Ede hangszerén játszik. Szabó Marcell Eckhardt Gábor, Nádor György és Kemenes András növendéke volt, repertoárjának alapját a nagy romantikus művek képezik.

Műsor:

Brahms:1. (G-dúr) hegedű-zongora szonáta, op. 78
Saint-Saëns:Rondo capriccioso
Paganini:Cantabile
Paganini:Moto perpetuo
Wieniawski:D-dúr polonéz
Grieg:3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45
Közreműködik:Nyári László (hegedű)Szabó Marcell (zongora)

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!