Program


Merlin - Coincidance Táncszínház
2

Merlin - Coincidance Táncszínház

A Coincidance Táncszínház egyedülálló stílusa, a kortárs ír tánc a modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának fúziójaként, a köztük lévő vonzásból és taszításból felszabaduló energiát kihasználva született meg.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 12. péntek, 19:00

Az angolszász mondakör ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal teli világába kalauzolja nézőit a Coincidance Táncszínház Merlin című előadásában.

Máb és Ninane a két, ősidők óta létező, egymással szemben álló, de egymást mégis kiegészítő kozmikus erő. Egyik sem létezhet a másik nélkül. Mint ahogyan nincsen jó rossz nélkül, nincsen fent lent nélkül, nincsen hideg meleg nélkül, úgy e két őserő is elválaszthatatlan és csak együtt, egymás viszonylatában értelmezhető.

Megnyugvást örökös harcukban csak akkor lelhetünk, mikor a két őserő végre egyensúlyba kerül. A Coincidance történetben Merlin, a varázsló az egyetlen, aki talán képes lesz megteremteni egységüket. Az előadás megidézi az angolszász mondakör legismertebb pillanatait - Morgana La Fay mágikus figuráját, akit sebhelyes arcú ifjú hölgyből gyönyörű, szenvedélyes felnőtt nővé varázsol a pogány istennő. A kerekasztal lovagjai hangzatos, virtuóz ritmusok közepette tűnnek fel a színen, nem beszélve Arthur Királyról és az Excalibur legendájáról. Sir Lancelot és Guinivere királyné szenvedélyes, házasságtörő szerelme pedig az előadás második felének vezérmotívumává válik.

A címszerepben Stefkó István, az együttes egyik meghatározó alakja látható. A jelmezek ezúttal is Székács Zsófia munkáját dícsérik, aki más Coincidance produkciókhoz hasonlóan e darabban is vezető táncosként lép színpadra, Máb szerepében. Az előadás látványvilágát Potornai Norbert és Székács Gergely álmodták meg.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!