Program


MÁV Erdélyi/6. ZA 2016.

MÁV Erdélyi/6. ZA 2016.

Erdélyi Miklós-bérlet 6.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 5. péntek, 19:00

Műsor:

W. A. Mozart: I. (Esz-dúr) szimfónia, No. 1 K. 16
E. Grieg: a-moll zongoraverseny, op. 16
P. I. Csajkovszkij: II. (c-moll) szimfónia, op. 17

Közreműködik: Jean-Efflam Bavouzet (zongora)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

Hangversenyünk francia szólistája igazi világsztár. Jean-Efflam Bavouzet 1962-ben született, és szinte mindenütt a világon – minden jelentős zenekarral, minden híres karmesterrel – vendégszerepelt már. Lemezre vette Bartók zongoraversenyeit, Ravel zongoraversenyeit, és Debussy minden zongoraművét. Solti György őt kérte fel, hogy párizsi bemutatkozó hangversenyén játssza el vezényletével Bartók III. zongoraversenyét, de 1997-ben bekövetkezett halála sajnos keresztülhúzta a tervet. Grieg zongoraversenye a szerző egyik legismertebb műve; megjelenik benne a zord északon élő emberek keménysége, a törpékkel, koboldokkal teli jellegzetes északi mondavilág, de a lassú tételben a fenségesen szép táj zenei képe is megelevenedik. Takács-Nagy Gábor műsorválasztásában gyakran felismerhető az a törekvés, hogy megmutassa közönségének nagy zeneszerzők első műveit. Ezek még nem érik el a későbbi nagy mesterművek színvonalát, még érződik rajtuk az elődök hatása, de már magukon viselik alkotójuk névjegyét, érezhetően átüt rajtuk a tehetség, az eredetiség. Mozart közel negyven szimfóniája közül az elsőt 8 éves korában komponálta – egy évvel később be is mutatták. Csajkovszkij hat szimfóniája közül az utolsó hármat játsszák rendszeresen; a most elhangzó második 1872-ben keletkezett, tehát 32 évesen írta.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!