Program


MÁV Erdélyi/4. ZA 2016.

MÁV Erdélyi/4. ZA 2016.

Pusker Júlia (hegedű); Imai Nobuko (brácsa)
MÁV Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Csaba Péter

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 10. péntek, 19:00

Beethoven: Házavatás – nyitány, op. 124

Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, K. 364

Bartók: Brácsaverseny, BB 128

Kodály: Háry János – szvit

A brácsa nem tartozik a legnépszerűbb szólóhangszerek közé. Mégis vannak olyan művészek, akik erre a hangszerre tették fel életüket, és méltán váltak világhírűvé. Ilyen művész Imai Nobuko, aki Tokióban született, a Julliard Akadémián, illetve a Yale Egyetem Zenei Fakultásán tanult, ma pedig az Amsterdami és a Genfi Zeneakadémia tanára. Számtalan lemezfelvétel bizonyítja nagyságát, eddigi kamarapartnerei között a világ legnagyobb művészeit találjuk. Bartók ritkán hallható Brácsaversenyéből csak vázlatok készültek el, a zeneszerző halála után – iránti való mély alázattal – tanítványa és barátja, Serly Tibor rekonstruálta ezeket a töredékeket. Bár a mű eredetisége vitatható, mégiscsak Bartók szól belőle hozzánk. Mozart hegedű-brácsa „kettősversenyében” Imai Nobuko egy nagyon fiatal, de máris komoly sikerekkel büszkélkedő magyar hegedűművésszel lép színpadra. Kettejüket Csaba Péter művészeti vezető hozta össze; az ő ízlését bizonyítja az is, hogy a műsorban két távoli zenetörténeti kor, a bécsi klasszikusok illetve a 20. század két legnagyobb magyar zeneszerzőjének művei szólalnak meg egymás vonzásában.

Rendező:

MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!