Program


Magyar Kincsek: Dubrovay László / Bartók / Liszt-Weiner ( a Concerto Budapest koncertje )

Magyar Kincsek: Dubrovay László / Bartók / Liszt-Weiner ( a Concerto Budapest koncertje )

Három hangszeres művésznő, egy múzsa a múlt századból és két nagy tehetségű fiatal muzsikus a jelenből: velük is találkozhat majd e koncert közönsége.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 6. szerda, 19:30

Műsor:

BARTÓK: I. hegedűverseny, BB.48a
DUBROVAY LÁSZLÓ: Versenymű ütőhangszerekre és zenekarra
--- szünet ---
LISZT–WEINER: h-moll szonáta

Közreműködik: Maria Włoszczowska hegedű, Fábry Boglárka ütőhangszerek
Vezényel: Rácz Zoltán

Három hangszeres művésznő, egy múzsa a múlt századból és két nagy tehetségű fiatal muzsikus a jelenből: velük is találkozhat majd e koncert közönsége. Bartók Béla 1907-1908 táján Geyer Stefi számára – és a lánytól megihletve alkotta meg I. hegedűversenyét, amelyet a világ csak a komponista és a Bartók szerelmi közeledését csupán barátsággal viszonzó hegedűművésznő halála után ismerhetett meg. A mű szólóját ezúttal a versenygyőzelmek sorát maga mögött tudó fiatal lengyel hegedűs, a kamarazenészként is világszerte mind keresettebb Maria Włoszczowska játssza majd. Dubrovay László 1998-as, Bartók hatását is megidéző ütőhangszeres versenyművében pedig a Concerto Budapest szólamvezetője, Fábry Boglárka fogja előadni, többek közt marimbán és vibrafonon, a roppant igényes magánszólamot. Az ütőszene terén megfellebbezhetetlen tekintélyű Rácz Zoltán vezényli majd a koncertet, melynek befejező száma egy különleges átirat lesz: Liszt h-moll zongoraszonátájának nagyzenekari változata Weiner Leó bravúrosan hű és színgazdag feldolgozásában.

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!