Program


Magyar állapotok

Magyar állapotok

Verses önérzet egy részben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 5. hétfő, 10:00

A Budaörsi Latinovits Színház tenni kíván azért, hogy minél többen vegyenek könyvet, verseskötetet a kezükbe. Örülnénk, ha esténként olykor olvasgatnának elalvás előtt, beszédtémává válna egy-egy költemény az iskolai folyosókon a szünetben. Alkalomhoz nem kötött, mindenkor elgondolkodva szórakoztató produkciónk ezért versmondás helyett színpadi szituációkba foglalva szól a nemzeti és a személyes sorskérdésekről. Szerelemről, hitről, becsületről, tisztességről egymással beszélgető emberek közé csöppen a néző, aki egy felemelő óra után biztosan sok mindent tisztázni fog önmagában.

A líra mint műfaj manapság szinte tetszhalott. Nagy feltámadása lesz. Mert szükségünk van olyan derűt hozó, hitet tápláló, időtálló értékekre, amiknek befogadása nem időigényes. Varázstalanított világunk végképp sivárságba süpped, ha a hétköznapok zsivajában nem engedjük megszólalni magunkban a míves formákba öntött gondolatokat megszólaltató bölcseket. A javunkra szolgálnak.

KÖZREMŰKÖDNEK

BÖRÖNDI BENCE, BREGYÁN PÉTER, HORVÁTH FANNI, ILYÉS RÓBERT, PÁDER PETRA

Rendező: FRIGYESI ANDRÁS 

Zongorán kísér: DARVAS FERENC

Ajánlatunk


Pörgős vígjáték, ami egy percre sem engedi elkalandozni a nézőt.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!