Program


Kihallgatás (Przesłuchanie, 1982/89) - MÜPAMOZI

Kihallgatás (Przesłuchanie, 1982/89) - MÜPAMOZI

Kihallgatás - lengyel nyelven, magyar felirattal
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 27. hétfő, 19:00

Hányatott sorsú film. Rendezője, Ryszard Bugajski 1981 végén kezdte forgatni, 1982-re elkészült, de a cenzúra betiltotta a Kihallgatást. A vasfüggönyön inneni világ 1989-es széthullása idején kerülhetett csak a nézők elé. Ez a morális nyugtalanságként emlegetett filmvonulat utolsó darabja. A Kihallgatás a sztálini korszakba visz vissza: egy fiatal színésznőt ártatlanul börtönbe vetnek, és a hatalom minden lehetséges módon erőszakot tesz rajta. Kemény, torokszorító. Hogy miért tiltották be? A film végére talán megértjük, mi kapcsolja össze 1948-at 1982-vel. Nem kell sokat próbált politológusnak lennünk ahhoz, hogy lássuk: hol zsarnokság van, ott zsarnokság van.

A sorozat a Lengyel Intézet Budapest együttműködésével valósul meg.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!