Program


Kertesi Ingrid Bel Canto estje - In Memoriam Luciano Pavarotti

Kertesi Ingrid Bel Canto estje - In Memoriam Luciano Pavarotti

Az opera felejthetetlen csillaga, a legendás Luciano Pavarotti 10 éve távozott közülünk. Az évfordulót megtisztelve a világ számos országában megrendezésre kerülő koncertek sorához kapcsolódva emlékezünk ezen az estén e nagy művészre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 19:30

“Luciano Pavarotti a XX. század operatörténetének egyik legkarizmatikusabb előadója volt. Tehetsége és jelentősége Enrico Caruso-hoz és Beniamino Gigli-hez hasonlítható. Hangszínének egyedülálló szépsége, kivételes rendkívüli lénye és magával ragadó temperamentuma minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb énekművészévé tette.

 

Emlékkoncertünk –  melynek védnöke a másik legenda: Jose Carreras – ezelőtt az Ember és Művész előtt tiszteleg.

 

Személyes karmestereként a négy világrész legszebb helyszínein vezényeltem előbb saját koncertjeit, majd a Három Tenort együtt is. Munka közben Pavarotti a Lélek és a Vezér volt egy személyben. Halálosan komoly, a tökéletességet könyörtelenül megkövetelő alkotó a színpadon, és jóhumorú, nagylelkű, magával ragadó barát a színfalak mögött.

 

„Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint operaénekesre!” Ez volt a végrendeleted- Barátom és Pályatársam; mi most így teszünk – végtelenül tisztelő szeretettel és az Örökkévalóságban való újratalálkozás bizonyosságával.”

Janos Acs

 

Műsor:

I.Rész
Rossini: „Giusto ciel” – Pamira áriája a Korinthosz ostroma című operából
Bellini: „Ah! non credea mirarti” – Amina áriája Az alvajáró című operából
Verdi: „Non so le tetre immagini” – Medora áriája A kalóz című operából
Donizetti: „Signorina in tanta fretta” – Norina és Don Pasquale duettje a Don Pasquale című operából

II.Rész
Donizetti: „Prendi per me sei libero” – Adina áriája A szerelmi bájital című operából
Donizetti: „Cruda, funesta smania” – Lord Enrico Ashton áriája a Lammermoori Lucia című operából
Donizetti: „Il pallor funesto, o rrendo” – Lucia és Enrico duettje a Lammermoori Lucia című operából
Donizetti: „Il dolce suono” – Lucia Őrület-áriája a Lammermoori Lucia című operából

 

Kertesi Ingrid

Eszményi dallamformálás, bravúros díszítések, mozgékony és tökéletesen kiegyenlített énekhangok – a bel canto kultúrája az operatörténet egyik legvonzóbb vonulata, amelynek népszerűsége és ázsiója ma újra gyarapodóban van. Rossini, Bellini, Donizetti és a nyomukba szegődő ifjú titán, Giuseppe Verdi emblematikus áriái és duettjei hangzanak majd fel Kertesi Ingrid bel canto estjén. „Mindig arra törekedtem, hogy hangszerként szólaljon meg a hangom” – fogalmaz Kertesi Ingrid, aki számos díj után 2015-ben a Kiváló Művész kitüntető címét is elnyerte. A nagyszerű szoprán ezen az estén a bel canto repertoár jellegzetesen kiemelkedőű áriái mellett az ifjú baritonnal, Haja Zsolttal két duettben is megszólal, valamint hallhatjuk majd Kertesi Ingrid tehetséges tanítványát, Sárközi Xéniát is egy fiatalkori Verdi-áriában az „Inventum Dei” Vonóskvintett kíséretében.

Közreműködnek:

Baranyi Ferenc (Kossuth-díjas költő, író, műfordító)

Sárközi Xénia (szoprán),

Haja Zsolt (bariton),

Inventum Dei Vonóskvintett: Nagy Béla – I. hegedű, Nagy Gabriella – II. hegedű, Fazekas György – brácsa, Molnár Piroska – cselló, Lakatos Sándor – nagybőgő

Az est művészeti vezetője és karmestere a zongora mellől Luciano Pavarotti hajdani állandó karmestere: Janos Acs

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!