Program


Julieta (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa) / Európai Hidak 2017 – Spanyolország

Julieta (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa) / Európai Hidak 2017 – Spanyolország

Julieta (2016)
Szeretők és szeretetlenek - Pedro Almodóvar szenvedélyes világa
spanyol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 18. hétfő, 19:00

A Müpamozi 2015-ben spanyol filmekből állított össze sorozatot, amely a spanyol film fél évszázadát fogta át. Szerepelt ugyan benne Almodóvar négy kedvence, de tőle egyetlen film sem. Hogy miképpen maradhatott ki Almodóvar? A beszélgetésekből nem maradt ki, de bele kellett törődnünk, hogy egyetlen film nem lenne elegendő Pedro Almodóvar szenvedélyes világának feltárására. Ahhoz külön sorozat kell. Tessék! Most itt a lehetőség.

Bűntudat - bűn nélkül. Vezeklés - vétek nélkül. Legújabb filmjében, a Julietában Pedro Almodóvar már megint egy újabb arcát mutatja. Hogy hány arca is van? A Müpamozi őszi sorozata, ha nem is mindet, de legalább a legjellegzetesebbeket megpróbálja felvillantani.
Hajlamosak vagyunk néha azt hinni, hogy Almodóvar erős stílusa fontosabb, mint a történetei, példázatai. De ez egyáltalán nem biztos. Amikor beülünk a moziba egy filmjére, az kicsit olyan, mintha Almodóvar maga teremtette világába lépnénk be. Különösen azért, mert a rendező gyakran idéz fel arcokat, helyzeteket korábbi filmjeiből. Csakhogy ennek a világnak számtalan szeglete van. Az egyik groteszk, a másik lírai, van, amelyik emlékező, és van olyan, amelyik szűk időzárványba szorítja szereplőit. Van, amikor a követelőző test, és van, amikor a bosszúszomjas lélek vezérli karaktereinek sorsát. A Julieta a spanyol rendező világának egy eddig nem látott szegletét mutatja. Elmélkedés vágyról, hiányról, és arról, hogyan válhat önhibáztatásunk sorssá, önsorsrontássá.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!