Program


Juhász Gábor Quartet: A kertben

Juhász Gábor Quartet: A kertben

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, Jónás Tamással Aegon-társdíjas jazzgitáros és zeneszerző. Alapító tagja volt a Tin Tin quartetnek, és közreműködője számos neves jazz zenész lemezének.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 21. szerda, 20:00

Saját neve alatt 2002-ben jelent meg a dán Palle Mikkelborggal közösen készített lemeze 60/40 címmel, a BMC Records kiadásában. 2006-ban megalapította a Juhász Gábor Triót. 2008-ban Szalóki Ágival közösen készítette el a Vágy muzsikál című albumot, amelyen Karády Katalin dalait dolgozták fel. A műsor azóta is hallható színházakban és koncerttermekben. 2009-ben 1978 címmel jelentette meg szerzői lemezét, mely 2010-ben elnyerte az Év Magyar Jazz Hanglemeze díjat.

Rendszeresen koncertezik Gyémánt Bálinttal; a gitárduó saját szerzeményei Budapest címmel jelentek meg CD-n 2011-ben. Lukács Miklóssal és Szalai Péterrel 2013-ban rögzített koncertalbuma a Making a Change címet viseli és John Coltrane: A Love Supreme című művének feldolgozása gitárra, cimbalomra és ütőhangszerre. Az albumon ezen kívül Juhász Gábor saját szerzeményei és Lukács Miklós egy Debussy-feldolgozása is hallható. 2014-ben a pannonhalmi Arcus Temporum fesztivál felkérésére készítette el új zenei anyagát, amelyet Franz Schubert Winterreise című dalciklusa ihletett.

Juhász Gábor számos nemzetközi hírű zenésszel játszott együtt, közülük Archie Shepp, Palle Mikkelborg, Erik Truffaz, Charlie Mariano, Ian Ballamy, Lars Danielsson, Stephen James, Bebo Baldan, Federico Sanesi, Theo Jörgensman mindenképp említést érdemelnek. 1990 óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz gitár szakán. 2015-ben az év jazzgitárosa díjat nyerte el a jazzma.hu közönségszavazata alapján.

Legújabb lemeze a Fonó Records gondozásában márciusban jelenik meg A kertben címmel, melyről így vall:

„A legutóbbi dalaim megírásához egy konkrét kert, a mi kertünk kis részletei adták az ugródeszkát. Természetesen ezt lehet elvontabban is kezelni: ebben az esetben az itt és nem a távol érdekelt. Amikor az 1978 című lemezem kapcsán megkérdeztem egy barátomat, hogy hogyan hat majd a közönségre, hogy a saját családomat idézem meg, azt válaszolta, hogy mindenkinek van családja, mindenki együtt tud menni a gondolattal. Ezúttal úgy vélem, hogy mindenkinek van valamilyen kert, vagy valamilyen más itt és most élménye, ami talán szintén segít majd együtt menni a kompozíciókkal.

A jazz nyelvén íródott, könnyen követhető formájú dalok születtek. Ebben az is segített, hogy nagyszerű kollégáimmal, Jeszenszky György dobossal és Kovács Zoltán nagybőgőssel trióban sokszor voltunk úgynevezett jam session-ök házigazdái. Megkértem egy kedves barátomat Gátos Ivánt, hogy billentyűs hangszereken csatlakozzon a triónkhoz, és legnagyobb örömömre igent mondott.”

Közreműködik:

Juhász Gábor - gitár
Gátos Iván - Hammond orgona
Kovács Zoltán - nagybőgő
Jeszenszky György - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!