Program


Így írtunk mi?

Így írtunk mi?

Az ókori levelektől napjaink e-mailjéig

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 16:00

„Levelet küldeni azért jó, mert úgy juthatunk el valahová, hogy csak a szívünk kel útra.”
Phyllis Theroux

Korunk embere rengeteget kommunikál, a kommunikáció évszázadát éljük. Ma már lehetőségünk van akár egyetlen gombnyomással a világ bármely részével kapcsolatot teremteni, ez hozza közel egymáshoz a távoli földrészeket, embereket egyaránt. A rövid e-mailek világában már szinte elképzelhetetlennek tűnik a klasszikus levelezés, holott eleink nem véletlenül osztották meg évszázadokon keresztül szívesen egymással koruk, életük, szerelmük tapasztalatait és – nem utolsó sorban – önmagukat írásaikban. A prózai és verses levelezés különleges miliőjére, kulturális értékeire szeretnénk felhívni a ma emberének figyelmét négy részesre tervezett interaktív programsorozatunkban, melyben korszakonként (ókor, középkor, újkor, legújabb kor) szemléltetjük a levelezés történetét.

Négy estünket a négy korszak íróinak, költőinek és közéleti személyiségeinek levelezéseiből állítottuk össze, különös hangsúlyt fektetve a magyar vonatkozásra.A prózai és verses levelek felolvasását neves művészekkel valósítjuk meg, valamint estjeinket a kor szellemének „zenei üzenetet” is színesítik majd.

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!