Program


Épületlátogatás haladóknak - Zsolnay-kerámiák

Épületlátogatás haladóknak - Zsolnay-kerámiák

Túravezető és előadó: Dr. Kovács Orsolya
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 7. szombat, 15:00

Száztíz esztendeje, 1907 májusában avatták fel Budapest új zenepalotáját, a Zeneakadémiát. Az építészettörténetileg is egyedülálló, szecessziós stílusú épület három év alatt készült el Giergl Kálmán és Korb Flóris tervei alapján. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Koncertközpontja tematikus túra-sorozatot szervez a különleges jubileum alkalmából, „Épületlátogatás haladóknak” címmel. A 60–90 perces, magyar nyelvű idegenvezetéseken résztvevők létszáma maximum harminc fő lehet, a túrákra jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában vagy online kaphatók.A Zsolnay Vilmos által kidolgozott eozin technika költséges eljárás, ám kivételesen festői hatás érhető el általa. Ezt példázza a Zeneakadémia épületében fellelhető 7342 Zsolnay kerámia, köztük az a huszonkét jól ismert kék gömb, amelyeket a lépcsőfordulókban helyeztek el. A Zsolnay-gyár munkájáról tanúskodnak a földszinti Nagyterembe nyíló ajtók fölött és a pilléreken található, ugyancsak eozinos technikával készült medalionok és plakettek is – ezek az antik görög művészet szereplőit mintázzák. A 2017. november 4-ére tervezett épületlátogatáson dr. Kovács Orsolya művészettörténész avatja be az érdeklődőket a Zeneakadémia egyedi szépségű kerámiáinak titkaiba.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!