Program


Épületlátogatás haladóknak - Körösfői-Kriesch Aladár freskói

Épületlátogatás haladóknak - Körösfői-Kriesch Aladár freskói

Túravezető és előadó: Kriesch György
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat, 15:00

Száztíz esztendeje, 1907 májusában avatták fel Budapest új zenepalotáját, a Zeneakadémiát. Az építészettörténetileg is egyedülálló, szecessziós stílusú épület három év alatt készült el Giergl Kálmán és Korb Flóris tervei alapján. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Koncertközpontja tematikus túra-sorozatot szervez a különleges jubileum alkalmából, „Épületlátogatás haladóknak” címmel. A 60–90 perces, magyar nyelvű idegenvezetéseken résztvevők létszáma maximum harminc fő lehet, a túrákra jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában vagy online kaphatók.Körösfői-Kriesch Aladár a gödöllői művésztelep megalapítója és vezetője, a magyar szecesszió neves képviselője, az ő munkáját dicsérik az Országház nagyméretű seccói is. A zenerajongó festő 1907-ben készítette el a Zeneakadémia földszinti előcsarnokának két freskóját és híres faliképét, A művészet forrását. A három festményen három menet látható: a két keskeny faliképen egy egyházi, illetve egy magyar lakodalmas vonulás, az előtér központi képén pedig egy zarándoklat, amelyet a művész a következő felirattal nyomatékosít: „S akik az életet keresik – elzarándokolnak a művészet forrásához.” E különleges „zarándoklatra” várja az érdeklődőket Kriesch György, a festő unokája 2017. szeptember 30-án 15 órakor a Zeneakadémián.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

zenés party két részben

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!