Program


Enyedi Ágnes és a Bandárium - Akusztikus, autentikus

Enyedi Ágnes és a Bandárium - Akusztikus, autentikus

Enyedi Ágnes a hagyományos magyar népzene ihletett tolmácsolója.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 23. péntek, 19:00

    Aranyosszéki katonakísérő és táncdallamok
    Magyarói dallamok Jagamas János gyűjtéséből
    „Az akácfán piros alma…” – Magyarszováti muzsika
    Moldvai havajgatás és kavalos muzsika
    Rábaközi dudanóták és dudautánzás
    Dunántúli hangulatok
    Kalotaszegi népzene
    Csík vármegyéből
    Bethlentől Szoporig (zenei utazás a Mezőségen észak-déli irányban)
    Ízelítő Bartók Béla 1914-es erdélyi gyűjtőútjának zenei világából:
    Táncdallamok az északi Felső-Nyárád mentéről (Székelyhodos, Ehed, Nyárádremete, Nyárádköszvényes)
    Furulyás és vonós népzene a Görgény-völgyéből

Enyedi Ágnes (ének); Salamon Soma (furulya, kaval, tilinka, harmonika, gardon); Maruzsenszki Andor (hegedű); Mihó Attila (hegedű); Éri Márton (brácsa); Enyedi Tamás (cimbalom); Tóth Máté (bőgő, gardon)

Enyedi Ágnes a hagyományos magyar népzene ihletett tolmácsolója. Tehetségére és elhivatottságára környezete is felfigyelt, így nyerhette el a Népművészet Ifjú Mestere és a Junior Prima Díjakat, majd néhány évvel később népdalénekesként beválogatták a La femme magazin 50 tehetséges magyar fiatal nevű programjába is. Talán erdélyi gyökereinek is köszönheti azt az elmélyült figyelmet, amellyel a népzene felé fordul: népzenei gyűjtések során találkozhatott a paraszti kultúra utolsó emlékeivel, a tágabb összefüggésekre pedig néprajzi tanulmányai világítottak rá. Állandó formációja a Tázló és a Magos zenekar, de emellett a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes műsorainak is rendszeres közreműködője. Koncertje igazi népzenei csemegéket ígér, hiszen olyan vidékek zenei hagyománya is megjelenik, amelyek a Táncházmozgalomban eddig kevesebb figyelmet kaptak: többek között táncdallamokat hallhatunk a Felső-Nyárád mentéről és furulyazenét a Görgény-völgyéből.

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!