Program


Élesben - A zongora

Élesben - A zongora

Liszt és Debussy művei
Lantos István, Ránki Fülöp (zongora)
Brahms:
Hat zongoradarab, op. 118/2
Brahms:
Hat zongoradarab, op. 118/3
Falvai Sándor
Liszt:
1. Mephisto keringő
Yamanaka Ayumu (zongora)
Brahms:
Variációk egy Haydn-témára, op.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 13. vasárnap, 19:30

    Liszt és Debussy művei
Lantos István, Ránki Fülöp (zongora)
Brahms:
    Hat zongoradarab, op. 118/2
Brahms:
    Hat zongoradarab, op. 118/3
Falvai Sándor
Liszt:
    1. Mephisto keringő
Yamanaka Ayumu (zongora)
Brahms:
    Variációk egy Haydn-témára, op. 56b
Falvai Sándor, Ayumu Yamanaka (zongora)
SZÜNET
Schumann:
    C-dúr toccata, op. 7
Vajda Marcell (zongora)
Brahms:
    Variációk egy Paganini-témára, op. 35 – 2. kötet
Kocsis Krisztián (zongora)
Chopin:
    b-moll noktürn, op. 9/1
Debussy:
    Suite bergamasque - 3. Clair de lune
Liszt:
    Harmonies poétiques et religieuses – 7. Funérailles
Dráfi Kálmán (zongora)
Rahmanyinov:
    2. (b-moll) szonáta, op. 36
Balázs János (zongora)

A Zeneakadémia immár többéves múltra visszatekintő rendezvénye az Élesben sorozatcímet viselő hangversenysorozat, mely az egyetem egyes tanszakait, tanszékeit állítja reflektorfénybe. Tematikájával alkalmat nyújt a kiválasztott tanszék tanárainak és hallgatóinak a nagy nyilvánosság előtti közös megjelenésre, a közönség számára pedig a Zeneakadémia falai zajló mindennapos műhelymunka eredményeinek alapos megismerését teszi lehetővé. A sorozat májusi eseményén az egyetem névadójának, Liszt Ferencnek hangszere, a zongora kerül a középpontba. A koncerten a jelenlegi tanszékvezető, a Liszt-díjas Dráfi Kálmán mellett két egykori tanszékvezető és egyben egykori rektor, Falvai Sándor és Lantos István is közreműködik; velük együtt lépnek föl az általuk kiválasztott fiatal tehetségek. A koncert műsora javarészt a 19. század repertoárjából kínál ízelítőt. A romantika korának jelentős zongoravirtuóz-zeneszerzői, Liszt Ferenc, Johannes Brahms, Robert Schumann, Frédéric Chopin és Szergej Rahmanyinov művei hangzanak el. Kitekintésként a francia impresszionizmus egyik kulcsfigurája, Claude Debussy művészetét is felidézik a közreműködő művészek.

Ajánlatunk


Akár egy Agatha Christie krimi a Szex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

Ajánló


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!