Program


EAST - a nagy életmű koncert
3

EAST - a nagy életmű koncert

Az EAST zenekar történetének egy kivételes pillanata, megalakulása óta legnagyobb koncertje lesz 2017. október 23-án a Papp László Budapest Sportarénában: EAST - A NAGY ÉLETMŰ KONCERT.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 23. hétfő, 20:00

A hazai progresszív rock legsikeresebb zenekara a közel háromórás koncerten a kezdetektől - 1975. november 15-től - napjainkig idézi meg az elmúlt évtizedek alatt született szviteket, instrumentális zenéket, a máig ható dalokat és dalszövegeket. Az eredeti opusokat az eredeti felállásban, eredeti minőségben, eredendő lelki energiákkal játsszák el újra.

Az East történetén átívelő koncert hat fejezetből fog állani:

1. Az eredet (Szakcsi Lakatos Béla el.zongora, Varga János gitár, Móczán Péter basszusgitár, Király István dob, valamint vendégként Tony Lakatos szaxofon) az első koncerteket, a jazz-rock korszakot idézi (1975-1977.)

2. A valóság hangjai (Varga János, Móczán Péter, Király István és Peremecz Mátyás Hammond orgona, szintetizátorok) a szvitek születése, az első kislemez, a progresszív instrumentális korszak (1977-1980.)

3. Játékok és Hűség (Zareczky Miklós ének, Varga János gitár, Pálvölgyi Géza billentyűs hangszerek, Móczán Péter basszusgitár, Taurus pedál és Király István dob) a klasszikus East, két fantasztikus album (1980-1983.)

4. Rések a falon (Tisza József ének, Varga János gitár, Pálvölgyi Géza billentyűs hangszerek, Móczán Péter basszusgitár és Király István dob) egy kísérletező album, nem várt sikerekkel, betiltott szövegekkel (1983-1984.)

5. 1986 (a lemezfelvételen Homonyik Sándor énekelt, Varga János gitározott, Móczán Péter basszusgitározott, valamint vendégként Oláh Ali billentyűs hangszereken játszott, Dorozsmai Péter dobolt, a bakelit megjelenését követően Homonyik elfoglaltsága miatt Takáts Tamás énekelt a koncerteken, ez most is így lesz.) Az album egy újabb útkeresés, érezhető Pink Floyd, SBB és Peter Gabriel hatásokkal. (1985-1986.)

6. A szerelem sivataga (Takáts Tamás ének, Pálvölgyi Géza billentyűs hangszerek, Móczán Péter basszusgitár, Taurus pedál, Dorozsmai Péter dob, valamint 2012 óta állandó művészvendégek Madarász Gábor gitár, Czerovszky Heni és Vincze-Fekete Vera vokál). A szerelem sivataga mellet ekkor születik az angol nyelvű Taking the Wheel, és a  Radio Babel album, valamint 1989. tavaszán a rendszerváltozás emblematikus dala az ’56, amelyet a koncerten eredeti változatban Malek Andrea  és Takáts Tamás énekli. (1987-1994.)

 

 Az EAST ezen az estén a nagy progresszív zenekarok koncertjein megszokott, az Arénába álmodott különleges hang-, fény- és vizuális hatásokkal kísért produkciót állít színpadra. A forradalmi eszmék jelképeként is ismert kultikus zenekar Életmű koncertje a legizgalmasabb ünnepnapi esemény október 23-án.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!