Program


Chopin / Beethoven ( Concerto Budapest & Kremerata Baltica & Gyöngyösi Ivett )

Chopin / Beethoven ( Concerto Budapest & Kremerata Baltica & Gyöngyösi Ivett )

A Gidon Kremer által alapított és a Concerto Budapesttel oly gyümölcsöző partneri kapcsolatban álló kamarazenekar, a Kremerata Baltica ezen a koncerten a versenyek sorát, így a Virtuózok című televíziós tehetségkutató műsor első évadát is megnyerő Gyönyösi Ivett társaságában muzsikál majd, Keller András vezénylete alatt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 14. vasárnap, 19:30

A fiatal zongorista ezúttal egy hozzá hasonlóan ifjú művész, a lengyel földtől búcsúzó 20 esztendős Chopin 1830-ban komponált e-moll zongoraversenyét játssza. A koncert második részét pedig Beethoven VII. szimfóniája tölti ki: a mű, amelyet Wagner (s utána annyi más elemző) „a tánc apoteózisának” nevezett.

Az 1811-12-ből való A-dúr szimfónia az 1813-as ősbemutatón ugyan az alkalmi jellegű Csataszimfónia árnyékába került, ám népszerűsége és elismertsége azóta hatalmasan megnövekedett. Második tétele, a híres Allegretto pedig megannyi film cselekménye számára kínált zenei aláfestést egyetlen hatalmas crescendójával: legutóbb például A király beszéde kulcsjelenetében hangzott fel ez az inkább gyászindulót, mint táncos könnyedséget idéző, nagyhatású muzsika.

Műsor:

Dohnányi : Symphonic minutes op.36.

Chopin: e-moll zongoraverseny (No.2, op.21)

Beethoven: VII. szimfónia, Á -dúr (op. 92.)

Közreműködik: Gyöngyösi Ivett (zongora), Kremerata Baltica

Vezényel: Keller András

 

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!