Program


Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham

Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham

Mi a közös a Chicagói Szimfonikus Zenekar, az amszterdami Concertgebouw Zenekara és a Berlini Filharmonikusok között? Az, hogy e világhírű együttesek művészei között feltűnően nagy számban találhatók olyan zenészek, akik annak idején a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (Chicago Youth Symphony Orchestra, CYSO) tagjaként kezdték zenei pályafutásukat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 24. szombat, 19:30

A mára nemzetközileg is elismert ifjúsági együttest 1946-ban alapították, és hetven éve adták első nyilvános koncertjüket. A tagok jelentős része tanulmányai befejezése után a profi zenei életben helyezkedik el: ők nemcsak az Egyesült Államok, hanem Európa leghíresebb zenekarai által is keresett előadóművészek. A CYSO az elmúlt hét évtizedben jószerével az egész világot bejárta, de Magyarországon most szerepel először. A külföldi koncertkörúton részt vevő zenekari tagokat közel hatszáz, hat és tizennyolc év közötti fiatal zenész legtehetségesebbjei közül választották ki, akik mind a Chicago Youth Symphony Orchestras elnevezésű, zenei oktatással és tehetséggondozással foglalkozó programban vesznek részt. A kiválasztottaknak lehetőségük nyílik arra, hogy a szimfonikus zenekari irodalom ismertebb darabjai mellett izgalmas kortárs alkotások előadásában is közreműködhessenek. A CYSO felkészítését Allan Tinkham vezetésével hivatásos zenészek végzik, akik mesterkurzusok és szemináriumok révén is azt kívánják elérni, hogy a fiatal zenészek kellő szakmai tudást, gyakorlatot és önbizalmat szerezzenek akár a világ legkiemelkedőbb koncerttermeiben történő fellépésekhez is. Munkájukat a jövő generációkba történő befektetésnek tekintik.

Műsor:

Dvořák: Karnevál-nyitány, op. 92
Elgar: Délen (Alassio) - koncertnyitány, op. 50
    
Csajkovszkij: VI. (h-moll, „Patetikus”) szimfónia, op. 74

Vezényel: Allen Tinkham

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!