Program


Chalaban – lemezbemutató

Chalaban – lemezbemutató

A Chalaban zenekar új lemezének címe, a Gleimim Saïd Tichiti szülővárosa, a marokkói Guelmim beceneve. A város a sivatag „kapujában” fekszik, ott olvad össze a berber kultúra az arabbal és afrikaival. A zenekar tizenkilenc éve alakult, azóta ötvözi az ottani hagyományokat a Kárpát-medence zenei világával.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 1. vasárnap, 20:00

Az új lemezzel visszatérnek az afrikai gyökerekhez, a dél-marokkói zene nyomait még délebbre, a szudáni térségben felfedezve: így találkozhat az albumon a marokkói guembri a Burkina Fasó-i korával és a guineai balafonnal. A szövegek fő témája a honvágy, a spiritualitás és a szerelem; a zenén a sivatagi blues, az afrobeat és a transz-zene hatásai fedezhetők fel.
Saïd Tichiti a legismertebb marokkói származású közép-európai zenész, 1998 óta Magyarországon él. A Chalaban zenekar mellett Franciaországtól Oroszországig, Dániától Dél-Marokkóig vett részt különböző zenei projektekben. A lemezbemutatón először áll színpadra két gyermekével, akik már Magyarországon születtek: Naïm és Emma hegedűn, illetve csellón játszik.

Közreműködők:

Saïd Tichiti: ének, guembri, lant, ütőhangszerek
Ibrahima Fall: djambe, dumdum, balafon,
Khalid Moutahir, Redouan Barian: vokál, ütőhangszerek
Vázsonyi János, Jelasity Péter: szaxofon
Kovács Bálint: gitár
Torják Dávid: basszusgitár
Golovics Ferenc: dob

Vendégek:

Djakali Koné: kora
Szabó Árpád, Naïm Tichiti: hegedű
Emma Barka Tichiti: cselló

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!