Program


Budafoki Dohnányi Zenekar, Dohányi bérlet4.

Budafoki Dohnányi Zenekar, Dohányi bérlet4.

Bernstein Chichester Psalms című műve 1965-ben íródott a chichesteri Southern Cathedral Festivals alkalmából, a bemutatóra mégis a new yorki Philharmonic Hallban került sor, a szerző vezénylete alatt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 25. szombat, 19:30

Bernstein számos helyen saját, West Side Story című művére támaszkodott, amelyben eredetileg egy amerikai-zsidó banda is helyet kapott volna, valamint a soha be nem fejezett művéből, The Skin of our Teeth-ből is merített. A zsoltárok Bernstein két héber nyelvű művének egyike, melyet közvetlenül a szintén héber III. (Kaddish) szimfóniáját követően írt. A mű - rövidsége ellenére - minden előadót próbakő elé állít, pl. a tenor szólam számára írott rész a legnehezebbek közé számít. Nehézsége ellenére a művet gyakran játsszák anglikán templomokban.
 
Szentpáli Roland Symphony Concertante-nak az a koncepciója, hogy historikus hangszerek hallhatók evolúciós sorrendben modern zenekari kísérettel. Olyan hangszerek szólalnak meg mint a szerpent, Cinbasso, ophicleide és a saxkürt, amik nemhogy a zenekarban sem hallhatók, de múzeumokban is elvétve láthatók. A koncerten használt historikus hangszerek mindegyike eredeti, egyik sem kópia.
 
A cseh Antonín Dvořák a New York-i Filharmonikus Zenekar felkérésére írt IX. (Újvilág) szimfóniájában az amerikai kontinens különféle típusúi zenéit, köztük az ősi amerikai és az afroamerikai zene elemeit használja fel, amelyeket saját hazája zenei hagyományaival kever, ilyen módon teljesen új, sajátosan amerikai szimfonikus stílust teremtve.
 
Műsor:
Bernstein: Chichester psalms
Szentpáli: Symphony Concertante
Dvorák: IX. (Újvilág) szimfónia

Közreműködik:
Szentpáli Roland - szerpent, cinbasso, ophicleide és a saxkürt
Vezényel: Boris Brott

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!