Program


Budafoki Dohnányi Zenekar, Budafoki hangversenyesték

Budafoki Dohnányi Zenekar, Budafoki hangversenyesték

Brahms egy nyaralás alkalmával 47 évesen komponálta Tragikus (Op.81) nyitányát, amely d-mollban fordított szonáta-formában íródott.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 28. péntek, 19:00

A Variácók egy Haydn témára formailag a téma bemutatásából, nyolc variációból és egy befejező tételből áll, és vége előtti kódában Haydn Óra-szimfóniájából idéz.

Faure így nyilatkozott a műsorra tűzött művéről: „A Requiemem megszületésének semmi különösebb oka nem volt - kedvtelésből írtam, ha szabad ilyet mondani.” Ez talán az oka, hogy a Dies irae tétel egészében kimaradt, csak egy része, a Pie Jesu szerepel benne.

Műsor

Brahms: Tragikus nyitány
Brahms: Variációk egy Haydn témára
Faure: Requiem

Közreműködik: Budapesti Akadémiai Kórustársaság

Vezényel: Werner Gábor

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!