Program


Borbély László zongoraestje

Borbély László zongoraestje

Különböző korszakokban írott variációkat állít egymás mellé Borbély László, aki repertoárját tekintve az egyik legnyitottabb szellemiségű fiatal zongoraművész.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 9. csütörtök, 19:00

Ez a műfaj mindig is a zeneszerzői alkotóerő és fantázia egyik fokmérője volt, hiszen a mesteri variációsorozat rendszerint végletesen egyszerű témát feldolgozva jut művészi magasságokba. Haydn melankolikus hangvételű remekműve gyakran hallható, ahogyan Mendelssohn egyszerre látványosan virtuóz és eszményi szépségű sorozata is a közönség egyik kedvence. Ezeket ellenpontozza Webern szigorú tizenkétfokúság szerint írt opusa, amelynek előadását összetettsége miatt a zongoraművészek csak egy szűk rétege vállalja. Más okok miatt ugyanez a helyzet Brahms majdnem félórás „zongoraszimfóniájával”, amelynek megszólaltatása komoly állóképességet, a grandiózus építmény időben történő fokozatos leleplezése pedig előadói nagyságot feltételez. A műsorban egy kuriózumot is hallhatunk, a harminc éve elhunyt katalán szerző, Federico Mompou egzotikus hangzású, szintén nagyszabású Chopin-variációit.

Műsor:

Haydn: f-moll variációk, Hob. XVII6
Mompou: Variációk egy Chopin-témára
Mendelssohn: Variations sérieuses, op.54
szünet
Webern: Variációk, op.27
Brahms: Variációk és fúga egy Händel-témára, op. 24
Borbély László (zongora)

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

zenés átirat két részben

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!