Program


Bevezetés a Blockchain és az Ethereum programozás világába / Kezdő workshop

Bevezetés a Blockchain és az Ethereum programozás világába / Kezdő workshop

Jelen, egynapos workshop bevezetőt kíván nyújtani mind a blockchain protokoll, mind pedig az Ethereum programozás alapjaiba. Lehetőséget kívánunk adni arra, hogy a workshop végén minden résztvevő elkészíthesse a saját “Hello, world” decentralizált alkalmazását

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 10:00

Bevezetés
Napjaink egyik legizgalmasabb technológiája a blockchain protokoll, melynek leghíresebb sikeres alkalmazása a bitcoin kriptovaluta. A kriptovaluták mellett azonban számos egyéb alkalmazás is elképzelhető a blockchain segítségével, melyeket talán legegyszerűbben és leggyorsabban az Ethereum nevű univerzális blockchain fejlesztői rendszer segítségével lehet leprogramozni.


A képzést tartja: Balázsi György, Seres István András, József Dániel

Az oktatóinkról röviden:

Balázsi György innovációs stratégiai tanácsadó, a BCC termékmenedzsmentért és termékfejlesztésért felelős vezetője. Törekvése, hogy az innovatív technológiák felhaszálásával sikeres üzleti modellek és stratégiák létrehozását segítse. Több mint egy évtizedet töltött a Magyar Telekomban innovációs és termékfejlesztési szakértőként, vezetőként. Előtte dolgozott újságíróként és tanárként.

Seres István András blockchain és smart contract fejlesztő. Tanulmányai során matematikát, kriptográfiát és kiberbiztonságot tanult, így legfőképpen információ- és számítógép-biztonsági szemszögből közelíti meg a blockchain alapú technológiákat, alkalmazásokat. Szakmai hitvallása, hogy egy termék legfontosabb tulajdonsága annak biztonságossága kell, hogy legyen.

József Dániel szoftvermérnöki képesítését a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, mialatt az iparban junior fejlesztő pozícióból indulva hamar solution architecture és development manager feladatokkal találta szemben magát, ahol szakmailag kiteljesedett. Hiszi, hogy a technológia sosem lehet öncélú, minden sikeres műszaki megoldást valódi emberek valódi problémái és vágyai motiválnak. Személyes érdeklődése is elsősorban az emberi és gépi világ találkozási pontjaihoz fűzi.

Tematika

1.Mi az a blokklánc és mire jó?
        -- Az eredet: pár szó a Bitcoinról
        -- Bizalom nélküli megbízhatóság (trustless trust)
        -- Kriptográfiai alapok
               - A kétkulcsos titkosítás
               - Hogy működik egy Bitcoin cím
        -- A fiúk a bányában dolgoznak
            - Proof-of-Work (azaz bányászat)
            - Miért van rá szükség
              Proof-of-Stake mint alternatíva
        -- Protokoll, hálózat, vagy értékpapír?
            - Bitcoin nélküli bitcoin
            - Tokenek és ICOk
        -- Mellékláncok és állapotcsatornák
        -- Privát láncok és PoA konszenzus
2. Ethereum alapok
        -- Miben hozott újat az Ethereum
        -- Ethereum fejlesztői és felhasználói környezetek
            - Remix
            - MEW
            - Parity és Geth
        -- Az okosszerződés: nem is okos, nem is szerződés
        -- Ethereum programozás: a Solidity alapjai
            - Hello world Solidityben
            - Biztonsági gyorstalpaló
3. Építsünk valamit
        -- Mi az a dApp
        -- Ismerkedés egy komplexebb példával
4. Kerekasztal: kérdések és feleletek a BCC oktatói részéről

 

Kiket várunk?
Bárkit, aki alapfokúnál jobb programozói háttérrel bír (azaz nem ijed meg egy rekurzív függvényhívástól), érdeklődik a blokklánc technológia iránt, és úgy gondolja a tematika fényében, hogy olyat is fog hallani a meetupon, amit még nem tud.

Szükséges környezet:
A workshop folyamán a böngésző alapú Remix fejlesztői környezetet fogjuk használni közös munkára. Ennek futtatásához egy modern (friss verziójú Chrome, Chromium, Firefox, Safari) böngészőre lesz szükségetek.

Az oktatáson az étel- és italfogyasztás a teljes napra biztosított.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


MISZTIKUS UTAZÁS A KAPUN TÚL KONCERTSHOW KÉT RÉSZBEN

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!