Program


Bernstein100: The Jazz Side Story - Szőke Nikoletta és Gájer Bálint / JAZZTAVASZ 2018

Bernstein100: The Jazz Side Story - Szőke Nikoletta és Gájer Bálint / JAZZTAVASZ 2018

2018-ban világszerte megemlékeznek az amerikai zeneszerző és karmester, Leonard Bernstein születésének századik évfordulójáról. Legismertebb dalai a magyar jazz- és könnyűzene két népszerű alakja, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint műsorán jazzes köntösben szólalnak meg, élvonalbeli hazai zenészek kíséretével.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 5. szombat, 20:00

Bernstein leginkább klasszikus zenészként és karmesterként, a New York-i Filharmonikusok világhírű vezetőjeként, valamint musicalszerzőként ismert. Azt már kevesebben tudják, hogy fiatal korában jazzklubokban zongorázott. Nagyon közel állt hozzá a jazz műfaja, ennek nyoma kisebb-nagyobb mértékben egész életművében felfedezhető.
Ez a közös produkció Bernstein zenéjének jazzel átitatott oldalát helyezi előtérbe. A koncerten elhangzanak legismertebb melódiái, így a Maria, a Somewhere és a Some Other Time a West Side Storyból, illetve az On the Townból, vagy az I Am Easily Assimilated a Voltaire regénye alapján írt Candide-ból. A két énekes garanciát jelent a legmagasabb minőségre, a hiteles megszólalásra és a felhőtlen szórakozásra. Szőke Nikoletta, akinek ősszel jelent meg új, Moonglow című lemeze, 2005-ös Montreux-i Énekverseny-győzelme óta az ország egyik első számú jazzénekesnője; a húszas-harmincas évek New Orleans-i világát hitelesen megidéző, bársonyos hangú Gájer Bálint pedig Magyarország egyetlen valódi croonere, „a magyar Michael Bublé”. A duettek és szólószámok közötti videóbejátszásokon magát Bersteint láthatja majd a közönség.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!