Program


Beethoven / Takemitsu / Beethoven ( Concerto Budapest & Antje Weithaas )

Beethoven / Takemitsu / Beethoven ( Concerto Budapest & Antje Weithaas )

Beethoven hegedűverseny Antje Weithaasszal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 30. csütörtök, 19:30

Beethoven Hegedűverseny op. 61

--- szünet ---

Takemitsu Toward the Sea II.
Beethoven IV. szimfónia op. 60

Közreműködik Antje Weithaas - hegedű, Kaczander Orsolya - fuvola, Polónyi Ágnes - hárfa

Vezényel Keller András

Két Beethoven-klasszikus között a XX. századi japán komolyzene egyik legizgalmasabb alkotása - amelyhez a környezetvédő mozgalomnak, a Greenpeace-nek is köze van: ezt a szokványosnak aligha nevezhető, ám annál izgalmasabb programot ígéri ez a koncert. Beethoven D-dúr hegedűversenye nemzedékek óta a koncertrepertoár méltán leggyakrabban felhangzó darabjai közé tartozik, előadásának szólistája ezúttal a kamaramuzsikusként is világjáró német hegedűművésznő, Antje Weithaas lesz. Az 1996-ban elhunyt Toru Takemitsu a japán zeneszerzés alighanem legismertebb reprezentánsa a nagyvilágban, zenéjében Debussy és Messiaen hatása éppúgy megjelent, mint a tradícionális japán dallamvilág vagy korának számos nyugati zeneszerzési technikája. A három verzióban megkomponált Toward the Sea a Greenpeace felkérésére született, méghozzá a mozgalom bálnamentő kampánya számára. Ezért kapcsolódik a mű tételcímeiben Melville Moby Dickjéhez is. A koncerten felhangzó 2. verzió (1981) két szólistája a fuvolás Kaczander Orsolya és a hárfás Polónyi Ágnes lesz: az egyikük a Concerto Budapest szólamvezetője, a másikuk a zenekar kortárs zenei programjainak gyakori vendége. A hangversenyt Beethoven 4. szimfóniája zárja: a mű, amelynek második tételéről Berlioz azt tartotta, hogy nem is ember, hanem egy arkangyal alkothatta.



Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!