Program


Ahogy tetszik
2

Ahogy tetszik

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 2. csütörtök, 17:00

William Shakespeare: Ahogy tetszik

Nádasdy Ádám fordításának felhasználásával átdolgozta: Horgas Ádám

- vígjáték -

„A világ csupa színpad,

és minden férfi és nő ott színész:

megvan a belépése és távozása.

Egy emberélet sok szerepet ad:

hét felvonást …”

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

A trónbitorló Frigyes elűzte testvérbátyját. Az udvarban a testvérviszály, az önkény uralkodik; suttog, aki igazat beszélne. Franciaország e tartományában elfogyott a levegő. A szív üzenete nem rezonál, a kegyveszett és kisemmizett emigrál, aki bizalmat veszít, elvándorol innen. Ahol nem lehet szeretni, élni, onnan el kell menekülni.

A trónfosztott herceg testvérbáty hűséges kíséretével az ardennesi erdőben lel otthonra. A háborítatlan anyatermészetben a főúri hajléktalanok lelkét hamar átjárja a szabadság nyugalma. Ide menekülnek a szerelmesek is: az elűzött herceg lánya, Rosalinda és Orlando.

A vígjáték középpontjába emelt pár még a hercegi udvarban első látásra szerelembe esik, majd szétsodródnak, az ardennesi erdőben összetalálkoznak, s álruhában kerülgetik egymást. Álruhás románcuk alatt megismerik magukban a szerelmet és megismerik szerelmesükben az embert magát.

E varázsos helyen boldog a közösség és az egyes ember is.  És közben jót mulat. A szabadság levegője táplálja a szív üzenetét: három szerelem természetét is megismerhetjük a darab cselekményében.

A rendező, Horgas Ádám különleges látványvilággal állítja színpadra vágyaink színjátékát. – Ahogy tetszik.

Ajánlatunk


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!