Program


A sarkkör hangjai / BTF 2017

A sarkkör hangjai / BTF 2017

A Lappföldi Kamarazenekar koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 12. szerda, 19:30

Debussy: Négy prelűd zongorára (Sven Birch zenekari átirata)

Merikanto: Arioso (ugor eredetű népdal nyomán)

Edith Canat de Chizy: Lands away – vonós hangszerekre és cimbalomra

Kodály: Adagio (Sulyok Imre zenekari átirata)

Kalevi Aho: 14. szimfónia, „Rituals”

A Lappföldi Kamarazenekar 1972-ben jött létre. Az együttes nemcsak Finnország, hanem az európai kontinens legészakabbi zenekara. Az 1996 óta a hegedűművész és karmester, John Storgårds művészeti vezetésével dolgozó csapat Finnország és az északi régió területein kívül fellépett már a londoni BBC Proms, az ausztriai Karintiai Nyár és az algériai Nemzetközi Kulturális Fesztivál eseményein.

A Lappföldi Kamarazenekar nevéhez számos finnországi premier fűződik, mások mellett Aulis Sallinen, Pehr Henrik Nordgren, Bent Sørensen és Dave Maric darabjait mutatták már be. Kalevi Aho Rituals című darabjának felvételét 2009-ben a Finn Rádió az év lemezének választotta.

Olyan nagyszerű szólisták vendégeskedtek az együttes koncertjein, mint Soile Isokoski, Håkan Hardenberger, Christian Tetzlaff, Nicholas Daniel, Nicholas Kraemer, Piers Adams, Colin Currie és Sabine Meyer.

Közreműködik:
Szalai András–cimbalom
Vezényel és hegedűn közreműködik:
John Storgårds

 

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!