Program


A Kam-Porat Trió kamaraestje

A Kam-Porat Trió kamaraestje

Három nagyszerű izraeli muzsikus közös útja a kamarazene-irodalom klasszikusaitól a máig: ilyesforma élménytúrát ígér a közönség számára a Kam testvérpár, a klarinétos Sharon meg fivére, a brácsás Ori és az itt most zeneszerzőként is bemutatkozó zongoraművész, Matan Porat közös zeneakadémiai fellépése.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 13. péntek, 19:30

A különleges hangszer-összeállítás két megkerülhetetlen remekműve természetesen és egyszersmind örvendetesen nem hiányzik majd a programról: Mozart 1786-os Kegelstatt-triója, amely alighanem annak ellenére örök időkre megőrzi melléknevét, hogy valójában nincs okunk feltételezni, miszerint kuglizás közben íródott volna, valamint a Robert Schumann összeroppanása előtt alig pár hónappal, 1853 októberében komponált Tündérmesék négy darabja. Johannes Brahms két Brácsadala ezúttal mezzoszoprán énekesnő közreműködése nélkül szólal majd meg. Az ő szerepét alighanem a klarinét veszi majd át, s azután e hangszeré lesz a főszerep az 1938-ban Benny Goodman felkérésére szerzett Bartók-mű, a Kontrasztok előadása során is.

Műsor:

Mozart: Esz-dúr („Kegelstatt') trió, K. 498
Schumann: Tündérmesék, op. 132
szünet
Brahms: Brácsadalok, op. 91
Schubert: Moments musicaux, op. 94
Bartók: Kontrasztok, BB 116
Sharon Kam (klarinét); Ori Kam (brácsa); Matan Porat (zongora)

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!