Program


A hegedű mesterei
2

A hegedű mesterei

Világklasszis magyar hegedűművészek közreműködésével rendez sorozatot az Anima Musicae Kamarazenekar a MOM Kulturális Központban a 2016/17. évadban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 11. szombat, 19:30

Szerepcsere felsőfokon. Művészek egy időben, több szerepben. A hegedű mesterei című, négy alkalomból álló bérletben világklasszis hegedűművészek lépnek fel különböző szerepekben:
Pusker Júlia szólistaként, Kelemen Barnabás és Szabadi Vilmos az együttes szólistájaként, koncertmestereként, Baráti Kristóf szólistaként, a zenekar koncertmestereként és karmestereként is.
 

Az Anima Musicae Kamarazenekar elsődleges célja, hogy az európai és magyar klasszikus zenei tradíciókon alapulva, fiatalos frissességgel fűszerezve, új színt hozzon a hazai koncertéletbe. Az együttes a 2016/17. évadban is érdekes koncertsorozattal, színes műsorötletekkel, rendhagyó vagy éppen hagyománytisztelő programokkal várja közönségét.

A magyar hegedűs társadalom a világon egyedülálló módon olyan legendás művész professzorokkal büszkélkedhet, akik nemzetközi hírű, csodálatra méltó tanárai voltak a hegedűsöknek generációkon keresztül. Joachim József, Hubay Jenő, Auer Lipót és Flesch Károly a 19. század közepétől kezdve fantasztikus növendékek százait ontották, akik szólistaként, kamaramuzsikusként vagy koncertmesterként a világ ünnepelt művészei lettek.

A hegedű mesterei című, négy hangversenyből álló sorozat a hegedűsök bölcsőjének, a világhírű magyar hegedűiskolának állít emléket.

 
Kelemen Barnabás és az Anima Musicae Kamarazenekar
 
Műsor:
Henry Purcell: Pavane és Chaconne Z 752, Z 730
Bartók Béla: Divertimento BB 118

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Vonósszerenád op. 48

Kelemen Barnabás Kossuth és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. Tanulmányait 1984-ben, Baranyai Valériánál kezdte, majd öt év múlva felvételt nyert a Zeneakadémia kiemelt tehetségek tagozatára, Perényi Eszter osztályába. Diplomáját ugyanitt, 2001-ben szerezte meg. 2005-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára, az amerikai bloomingtoni egyetem állandó vendégprofesszora, valamint a kölni egyetem professzora. Repertoárja igen sokszínű: szóló és kamaradarabok mellett nagy hegedűversenyek a barokktól napjainkig. Nevéhez fűződik többek között Ligeti, Schnittke, Kurtág és egyéb modern szerzők műveinek magyarországi ill. ősbemutatója, valamint Bartók összes hegedűre írt művének lemezfelvétele Kocsis Zoltán gondozásában. Kelemen Barnabás a zenésztársadalom páratlan egyénisége: szólista mivolta mellett mind hegedűművészként s brácsistaként elhivatott kamarazenész és kvartett muzsikus, karmester, világszerte tart mesterkurzusokat.

További előadások: 2016. november 29., 2017. január 27., 2017. március 11.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!