Program


A cigánybáró - operett
4

A cigánybáró - operett

Barinkay Sándor a száműzetéséből visszatérve cigányokat talál a birtokán, közülük Czipra mesés gazdagságot és gyönyörű feleséget jósol neki. A szomszédságában élő Zsupán sertéskereskedő Barinkaynak szánja a lányát, Arsenát, aki titokban Ottocárba szerelmes, ezért kikosarazza Barinkayt..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 19. szombat, 20:00

Johann Strauss: A cigánybáró
operett
Jókai Mór regénye alapján

Barinkay Sándor a száműzetéséből visszatérve cigányokat talál a birtokán, közülük Czipra mesés gazdagságot és gyönyörű feleséget jósol neki. A szomszédságában élő Zsupán sertéskereskedő Barinkaynak szánja a lányát, Arsenát, aki titokban Ottocárba szerelmes, ezért kikosarazza Barinkayt. Kiköti, hogy legalább egy bárói rangot szerezzen, ha el akarja nyerni a kezét. Barinkayt a cigányok vajdának választják. Az immár cigánybáró Barinkay és a gyönyörű cigánylány, Saffi hamarosan szerelmesek lesznek egymásba, és rengeteg kincset találnak a férfi birtokán. Barinkay fölajánlja kincseit a magyar huszároknak, ám miközben cigányosan megkötött házasságát érvénytelenítik, megtudja, hogy Saffi nem más, mint az utolsó pasa lánya, akinek hercegnői rangja van. Barinkay alacsony származása miatt büszkeségből elhagyja Saffit és beáll a seregbe. Bécsbe érkeznek a győztes magyarok, akiket a császárné elhalmoz kitüntetésekkel. Zsupán hozzáadhatja a lányát a szegény Ottocárhoz, mert a fiú megtalálja rég eltűnt apját, gróf Carnerot. Barinkay hősies tetteiért bárói rangot kap, valamint a birtokán talált kincsek egy részét is. Saffi hűségesen várt rá, a fiatalok boldogan térnek vissza Magyarországra.

Közreműködik: Váci Szimfonikus Zenekar

A Dáma Díva és a Magyar Zenész Színház közös produkciója.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!